Haber

Dünyanın Soğuk Bölgedeki İlk Hızlı Treni 670 Milyon Yolcu Taşıdı

Kışın düşük sıcaklıklarda çalışan dünyanın ilk yüksek hızlı demiryolu sınırı olan Çin’in Harbin-Dalian Yüksek Hızlı Demiryolu, 10 yıl önce hizmete girmesinden bu yana 670 milyon yolcu taşıdı.

Çin’in kuzeydoğusundaki üç ilden geçen 921 km uzunluğundaki demiryolunun tasarım hızı saatte 300 km.

Demiryolunun geçtiği bölgelerde kışın sıcaklık eksi 40 dereceye kadar düşüyor.

SES 1 (Çince): Harbin-Dalian Yüksek Hızlı Demiryolunun Changchun bölümünün memuru Wang HONGTAO

“Harbin-Dalian Yüksek Hızlı Demiryolu, şalter ve raylarda elektrikli ısıtma ve kar eritme cihazları ile donatılmıştır. Bu cihazlar kar yağdığında çalışmaya başlar. Çok kar varsa biz de ‘çifte sigorta’ uyguluyoruz: elektrik trenlerin normal çalışmasını sağlamak için ısıtma ve manuel kar temizleme.”

SES 2 (Çince): Harbin-Dalian Yüksek Hızlı Demiryolunun Shenyang bölümünün memuru TANG YUNPENG

“Şu anda Harbin-Dalian Yüksek Hızlı Demiryolu, altyapıyı, taşınabilir ekipmanı, kapsamlı algılamayı, afet önleme ve hafifletme ile acil durum kurtarmayı entegre eden bir güvenlik yönetim sistemi kurmuştur. Soğuk bölgelerde destekleyici bir güvenlik garanti sistemi geliştirmiştir. Harbin-Dalian Yüksek Hızlı Demiryolunun işletilmesindeki teknik boşlukların doldurulmasına ve Harbin-Dalian Yüksek Hızlı Demiryolunun aslına sadık ve düzenli bir şekilde işletilmesinin sağlanmasına hizmet etmektedir.

Son 10 yılda, demiryolu sınırının sadık bir şekilde işletilmesi, kuzeydoğu Çin’deki ekonomik ve sosyal kalkınmayı hızlandırdı.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri, Çin’in Shenyang kentinden bildiriyor. (XHTV)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu